partners   |   reviews   |   over ons

Contact

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken in onze werkplaats, dan kunt u met eigen ogen zien wat wij maken. Wilt u graag dat wij meekijken wat zou passen in uw eigen interieur, dan komen wij graag bij u langs. Voor beide mogelijkheden kunt u een afspraak maken door ons even te bellen op 0492-764700 of mobiel op 06-29426260.

Uiteraard kunt u ook per e-mail contact met ons opnemen. Mail naar info@vandikhout.com.

Graag tot ziens!

vandikhout_steigerhout_werkplaats_02

Meedenken is onze specialiteit

Steigerhout dankt zijn naam aan de loopplanken op de steigers in de bouw. Door het werken met beton, mortel, voegsel en cement wordt het steigerhout geleidelijk aan geloogd. Dit geeft het de typische uitstraling, maar zorgt er ook voor dat het hout krimpt. Hierdoor wordt het minder buigzaam en kan het na verloop van tijd niet meer als steigerplank gebruikt worden. Het zou jammer zijn als voor dit hout geen tweede gebruiksdoel zou worden gevonden en het op de afvalberg zou belanden. Daarom maken wij er bij Vandikhout.com meubels (en meer) van.

A-kwaliteit steigerhout

Wij werken met steigerplanken van A-kwaliteit Noors vurenhout. Dit is een hard soort vurenhout, harder dan bijvoorbeeld Europees vurenhout. De steigerplanken zijn op een dusdanige manier gezaagd, dat het haast lijkt of de planken geschaafd zijn en daardoor veel minder ruw zijn. Daarnaast is ons steigerhout, mits beschikbaar, voorzien van een KOMO keurmerk. Dit betekent om te beginnen levensduur verlengend en daarmee goed voor het behoud van de bebossing. Daarnaast staat KOMO voor regelgeving ten aanzien van kwaliteit en veiligheid. Hierbij kunt u denken aan de sterkte van de plank, puntbelasting, en splinters.

Duurzaam Ondernemen

Bij Vandikhout.com hebben we Duurzaam Ondernemen hoog in het vaandel staan. Dit begint natuurlijk al bij het steigerhout zelf, doordat we dit hergebruiken en hier meubels van maken. Daarnaast gebruiken of verkopen we het afvalhout dat vrijkomt, als aanmaak- en kachelhout. Ten slotte werken we zoveel mogelijk met natuurlijke producten en materialen, zoals beits op lijnzaadoliebasis en bepaalde milieuvriendelijke lijmen. Op die manier proberen we bij te dragen aan het milieu en het welzijn van de mensen die ermee werken.

Eigen werkplaats

Alle meubels worden handmatig in onze werkplaats in Aarle Rixtel vervaardigd, waarbij vakmanschap hoog in het vaandel staat. We houden van ons vak en dat zie je terug in het resultaat. De afwerking is van het hoogste niveau. Dit onder andere betekent, rvs-schroeven, verstekken, weggewerkte schroefgaten en splintervrij hout. Desgewenst kan het meubel (of een deel ervan) ook verlijmd worden met een deuvelverbinding. Hierdoor krijgt het hout minder kans om na te werken, wat het geheel nog steviger maakt.